Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Jan Leendertse - Dierenpension Welgelegen

9-9-2009


Jan Leendertse – Woont sinds zijn tweede jaar aan de Bremerbergweg. Samen met zijn partner Thea en hun twee kinderen Elsa en Mart zijn ze kortgeleden een dierenpension begonnen.

Sinds ik me kan heugen woon ik aan de Bremerbergweg. Een prachtige plek, we kunnen uitkijken over het land, maar wonen ook vlak bij het bos en het strand. Alle kamers in het huis zijn ooit wel eens mijn slaapkamer geweest.

Als landbouwer is het tegenwoordig haast noodzakelijk er een ‘tweede tak’ bij te hebben om tot een goed inkomen te kunnen komen. Thea en ik hebben gekozen voor een dierenpension, omdat werken met dieren iets is dat ons allebei erg aanspreekt. Nadat we alle benodigde diploma’s en vergunningen in ons bezit hadden konden we dit jaar eindelijk van start gaan. Ons pension heet Welgelegen, net als de boerderij. Ik kom oorspronkelijk uit Zeeland. Daar heette onze boerderij ook Welgelegen. Voor mij is het een naam met historie en bovendien klinkt het goed en past het bij de omgeving waarin we leven.

Tot nu toe kunnen alleen honden in ons dierenpension terecht, maar vanaf 2010 vangen we ook katten en andere dieren op. Het werken met honden vond ik al erg leuk, maar ik begin er steeds meer plezier in te krijgen. Het vertrouwen winnen van bijvoorbeeld een slecht gesocialiseerde hond, dat is iets waar ik heel veel voldoening uit kan halen. Echter is het niet de bedoeling dat alle minder sociale honden bij ons terecht komen. Ook het contact met de baasjes is een belangrijk aspect van het werken in een hondenpension. Vaak moet je ook hun vertrouwen winnen, want voor veel mensen is het bepaald niet gemakkelijk hun huisdier achter te laten als ze op vakantie gaan. Maar als ze dan terug komen en ze zien hun dier vrolijk buiten spelen met andere honden, dan gaat het de volgende keer meestal een stuk gemakkelijker. Thea en ik doen er alles aan om de dieren waarvoor we zorgen een heerlijk tijd bij ons te laten hebben. Een stukje persoonlijke aandacht, voor zowel hond als baasje.

Niet alleen tijdens vakantie kan men honden bij ons brengen, we bieden ook dagopvang aan. Voor mensen die een dagje weg gaan, maar ook voor personen met een baan die toch graag een huisdier willen hebben. De honden worden desgewenst nog extra uitgelaten in het tegenoverliggende bos. Meer informatie is te vinden op www.dierenpensionwelgelegen.nl of via 0321-332549. Het is hier op Welgelegen altijd een vrolijke beestenboel, want zelf hebben we ook drie honden een kat en twee konijnen. Sinds kort hebben we eekhoorntjes in de singel, dat vind ik wel bijzonder. Ik heb ze namelijk nog niet eerder gezien in Flevoland.


Wat betekent Biddinghuizen voor Jan Leendertse?
Zeker de laatste jaren heb ik een heel positief gevoel over Biddinghuizen. De huizen in het dorp zijn prachtig opgeknapt, het is heel mooi geworden. Ik hoop dat de komst van het MFC niet lang meer op zich laat wachten, want de huidige scholen zijn nodig aan vervanging toe. Biddinghuizen verdient wel een opsteker nietwaar? Een prachtig resultaat voor alle mensen die zich hiervoor al ingezet hebben.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat