Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.
Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Door Herma Loohuis

Sabrina Schneider - Schrijven en dichten

9-7-2011


Tegenover me zit een jonge vrouw van 27 jaar. Ze kwam in 2010 uit Recklinghausen (Duitsland)naar Nederland en ik kan haar nu al goed verstaan. Ze woont hier met haar moeder, stiefvader, haar dochter van negen en een stiefbroer en zusjes. Een broer en een zus wonen nog in Duitsland.

Sofort als ich dich sah
war mir klar
Das wir zusammen gehören
Aber leider war die Angst da
Die Angst mein Herz zu verlieren
Denn Liebe kann furchtbar weh tun
Doch dann hab Ich mich getraut
Du weisst es nun
Ich hab mich dir anvertraut
Du bist das pure Glück
Es ist so gross wie der Planet
So gross wie von einer Torte das grösste Stück
Du bist meine Sonne die niemals untergeht
Du bist der Mond der meine Nacht erhellt
Du und Ich
Und der Stern der nie vom Himmel fällt
ist das grösste für mich
Mit dir ist ein Traum nie zu weit
Ich bin endlich nicht mehr allein
Nimm mich mit bis zum Rand der Zeit
Für immer werden wir zusammen sein
===
Je bent de man die mij tot lachen brengt
Je bent de man die mij tot huilen brengt
Je bent de man die mij verstaat
Je bent de man die in mijn gedachten gaat
Ik zie jou als man door een roze bril
Je bent de man met wie ik samen zijn wil

Een dag zonder jou
Is zoals een dag in de winter zonder licht
Een dag zonder jou
Is als mijn hart zonder jou
Een dag zonder jou
Zal het nooit geven
Alleen dagen MET jou
Wil ik beleven.

Sabrina schrijft graag en maakt gedichten. Dit gedicht heeft ze zelf in het Nederlands geschreven!Vanaf mijn vierde jaar woonde ik bij opa en oma in de stad Herne en ik zag mijn moeder vaak. Toen ik veertien jaar was, overleed mijn opa en ging ik terug naar mijn moeder in Recklingenhausen , waar ik samenwoonde met mijn vier andere stiefbroertjes en zusjes. Ik bleef echter wel op de middelbare school (Hauptschule) in Herne. Ik ging naar de beroepsschool (Berufscollege), maar kon deze niet afmaken, daar ik zwanger raakte. Ik kreeg mijn dochter, Janine in 2002. We bleven bij mijn moeder wonen tot 2004. Toen kreeg ik een eigen woning, direct naast die van mijn moeder. We konden samen het kind opvoeden. Ik heb van alles gedaan; in de kleren branche gewerkt, kranten bezorgd en in een bejaardentehuis , waar ik al eerder stage had gelopen,mensen verzorgd. Het was moeilijk om het werken te combineren met het opvoeden van een kindje.
In 2007 is mijn stiefvader naar Nederland gegaan om te werken. Het heen en weer reizen werd hem op den duur teveel, dus besloot hij in Nederland te gaan wonen. Wij zijn hem achterna gegaan in 2010. Ik ben blij dat het Biddinghuizen is geworden. In Duitsland hebben we in een niet zo’n goede buurt gewoond en ik ben op school veel geplaagd. Daarbij had ik ook niet veel vrienden. Dat nare gevoel raak ik hier kwijt, doordat iedereen heel aardig tegen mij is. Ik heb daarom ook het gevoel het hier heel anders te kunnen doen en wel vrienden te krijgen.

Ik hou van Japan en alles wat er mee te maken heeft. De muziek, Geisha’s, die er zo mooi uitzien, de manga’s (Japanse spreekwoorden), de bonte kleding en de fantasie, de taal. Alles spreekt me aan. Ik hou van allerlei soorten muziek. De Nederlandse taal en muziek vind ik ook heel interessant; het klinkt zo romantisch, klinkt zo goed. Ik hou van alles wat Nederlands is. Ik zou willen dat ik hier geboren was.

Biddinghuizen: Vind ik heel goed, Droomstad. Ik ben heel blij hier, ga iedere dag naar het dierenpark. Ik vind het leuk dat de mensen me groeten en zeggen: Hallo. Onze buren hebben ons heel veel geholpen. Die wil ik heel graag bedanken. Jullie zijn heel lief, dat kennen we niet.
En ook wil ik Hanny en Hennie bedankt zeggen voor de kans die jullie mij geven.
Mijn grootste hoop is dat ik hier werk vind. Als het niet lukt, vrees ik dat ik terug moet naar Duitsland.
Graag wil ik oudere mensen in het huis helpen.
Weet iemand iets voor mij, mail me…Email:
yuri24@web.de


Eerder verschenen in Dorpsgenoten:

© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat