Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Marianne Jansen - Service met een hoofdletter S

31-3-2012


We kennen allemaal wel het probleem dat de computer ons in de steek laat, natuurlijk nét op een moment dat het niet uitkomt. Of dat de laptop eigen initiatieven vertoont die bepaald niet stroken met jouw plannen. Of een printer die dienst weigert, terwijl je juist... Vanaf half april is hulp dichtbij, want dan opent, in het tot nu toe leegstaande pand tussen Van Bemmel en C1000, ICT-enzo haar gastvrije deuren. Marianne Jansen vertelt erover.

Mijn man Knud en ik wonen elf jaar in Biddinghuizen en hebben al jaren een bedrijf aan huis. Of het nu gaat om glasvezel, ICT, KPN of kabel tv, men kan bij ons terecht. Datzelfde gaan we ook doen vanuit de winkel; service verlenen en problemen oplossen. We hebben besloten om vanuit een winkelpand te gaan werken, omdat de drempel om dan even binnen te lopen lager is. Het is professioneler. Volgens mij is een goede servicewinkel hard nodig in de polder. Mensen schaffen heel gemakkelijk allerlei apparatuur aan, bijvoorbeeld in winkels als Media Markt, maar installatie en instelling van de apparatuur alleen al kan voor de nodige problemen zorgen.

Laptops en computers worden soms onnodig vervangen, omdat men een probleem niet kan oplossen. Dat is jammer toch? Vanaf half april kunnen mensen even bij ons in de winkel binnen lopen met hun vraag. De koffie staat altijd klaar en een technisch specialist weet meestal wel raad met het probleem. ICT-enzo is bovendien aangesloten bij Digiprofs. Dat is een landelijk opererende organisatie voor computerproblemen. Mochten wij er zelf niet uitkomen, dan is er de mogelijkheid een collega te raadplegen. Het op deze wijze bundelen van expertise levert voor klanten veel voordelen op. Een juiste expert is op deze wijze immers altijd binnen handbereik.Een derde van de winkel zal worden ingericht als werkplaats. De rest van het pand wordt bestemd voor verkoop van kleine onderdelen zoals routers, stekkertjes en snoertjes. Er komt een speciaal hoekje voor vragen rond web-design en hosting. Een grote tafel met stoelen zal het hart van de winkel gaan vormen en ik hoop dat veel mensen, uit Biddinghuizen maar ook van daarbuiten, even bij ons komen kijken en een kopje koffie komen drinken. Wat we precies gaan doen is lastig te omschrijven, want het is veel. Vooral service verlenen en problemen oplossen. Dat is echt ons ding. Maar we verkopen bijvoorbeeld ook satellieten (in samenwerking met Satelliethuis Almere) en voor het maken van een website is men tevens aan het goede adres (in samenwerking met Henk Arends). Aanschaf van bijvoorbeeld computers kan ook bij ons, maar hiervan houden we geen voorraad. Samen met de klant bespreken wat hij van een computer verwacht, dan wordt er besteld en binnen 48 uur wordt de computer thuis afgeleverd en aangesloten.

Het is best een hele stap om een winkel te beginnen. Voordat we de deuren kunnen openen moet nog veel werk verricht worden, maar binnen een paar weken moet het af zijn. Ik ben blij dat er weer een pand in het mooie centrum van Biddinghuizen gevuld is en hoop dat meer ondernemers de stap durven wagen. Knud en ik zullen er alles aan doen om van ICT-enzo een succes te maken.

Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat