Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Henk Christiaanse - Mooie Groep

11-6-2009


Henk Christiaanse, geboren op 28 augustus 1974. Heeft altijd in Biddinghuizen gewoond.

Mijn ouders komen uit Zeeland en zijn naar Biddinghuizen verhuisd omdat er hier voor mijn vader in de agrarische tak meer te vinden was dan in Zeeland. Ze waren dus echte pioniers.
In die tijd was er hier niet veel meer dan een weg met een rietkraag eromheen. In de loop van de jaren hebben mijn ouders Biddinghuizen helemaal zien uitbreiden, want ze wonen hier nog steeds.

Daar ben ik ook opgegroeid, net als mijn zusje Jolanda. Opgroeien daar was prima. Veel kinderen in de buurt, veel groen om je heen en dus waren we ook veel buiten en voetbalden we vooral veel. Dat is dan ook de sport die ik al mijn hele leven beoefen. Een jaar tien á elf heb ik in het eerste elftal gevoetbald en nu speel ik in het vierde. Dat is echt een vriendenteam, met veel oud-eerste voetballers, in een wat langzamer tempo en toch op redelijk niveau. Zolang het fysiek gaat, ben ik van plan te blijven voetballen.

Mijn vriendin Marieke leerde ik via vrienden kennen en we zijn nu alweer een jaar of elf samen. Marieke komt uit Elburg en moest hier wel even wennen. En diep in haar hart, wil ze in de toekomst terug naar Elburg, hoor. Voorlopig is dat nog niet aan de orde. De kinderen zitten hier op school en zijn geaard met vriendjes. Ach, je weet natuurlijk nooit hoe het loopt. Het wonen hier is wel een stuk goedkoper, met meer ruimte. Voor een groot huis hier heb je daar echt een kleiner huis. Onze zoon Niek is nu vijf en zit op zwemles. Dat gaat goed, als hij zijn diploma daar heeft denk ik dat hij gaat voetballen. Dochter Indy, is nu twee en zit op de peuterspeelzaal. Met Niek voetbal ik niet zo gek veel, trouwens. Hij moet zelf weten wat hij leuk vindt straks. We zien het wel.

Ik werk bij een Ford-dealer in Dronten, Schurer-Kamphuis, wat me goed bevalt. Na mijn schooltijd ben ik daar begonnen als monteur. Na een jaar of drie maakte ik een uitstapje naar Suzuki in Lelystad. In die periode brak ik met voetbal mijn enkel en kuitbeen, waarna sleutelen aan auto’s er niet meer in zat. Zo belandde ik achter de balie. Daar stuurde ik monteurs aan en deed baliewerk, onder andere facturatie. Dat beviel van beide kanten dusdanig goed dat ik dat bleef doen. Vanwege de goede band met collega’s in Biddinghuizen ging ik terug naar Schurer-Kamphuis, we hebben daar een mooie groep. Als ik ’s ochtends naar Dronten rijd waar nu het bedrijf zit, doet het toch wel een beetje pijn dat er met het oude pand in Biddinghuizen niets wordt gedaan. Ik heb ooit iets gehoord over de komst van een ijzerwarenwinkel. Het zou voor Biddinghuizen wel goed zijn als dat pand een bestemming kreeg.

Wat betekent Biddinghuizen voor Henk Christiaanse?
Met de in de loop der jaren opgebouwde vrienden en kennissen voel ik me hier echt thuis. Het is perfect rustig qua wonen en met veel speelgelegenheid voor de kinderen, wat belangrijk is. We wonen aan het Joggerspad. Ooit woonden we een paar jaar op de Cultuursingel, waar het wat verpauperde dus namen we de beslissing om een huis te kopen. Wat te prijzen is, is dat de woningbouw momenteel een grondige aanpak doorvoert. De verbeterde straten zijn nu hartstikke netjes.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat