Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Tommy Buiten - Verlichting op de skatebaan

10-2-2007


Tommy Buiten, geboren in 1990. Woont zijn hele leven al in Biddinghuizen.

Ik heb op de Rank gezeten. Voor een school was het daar best leuk. Meester Doedens was mijn favoriete leerkracht. Hij was niet zo streng, er werden vaak grapjes gemaakt in de klas. Maar als ’t serieus moest zijn, dan gebeurde dat ook. Iedere week moesten we een psalm leren, daar was ik goed in. Sommigen ken ik nu nog uit mijn hoofd. Het was het enige vak waar ik een tien voor had.

Momenteel volg ik de kokopleiding in Zwolle. Samen met een vriend die nu op de Hogere Hotelschool zit, wil ik later een restaurant beginnen. Vier dagen per week loop ik stage bij restaurant de Klink en daar leer ik heel veel. Mijn speciale belangstelling gaat uit naar de voorgerechten, patisserie en desserts. Werken met suiker en stikstof lijkt me leuk, daar kun je volgens mij heel mooie dingen mee maken. Bij de Klink is er elke maand een ander maandmenu en als daar gerechten op staan die ik bedacht heb, dan ben ik daar best trots op.

In mijn vrije tijd doe ik aan skateboarden. Meestal zijn we met een vaste groep van ongeveer. tien jongens. Als het kan skaten we op de skatebaan, maar in de winter gaat dat niet als het donker is. Dan wijken we uit naar het tankstation of de trappen bij de Voorhof. Daar is het droog en er is verlichting. Helaas vindt men het niet zo prettig als wij daar skaten. Meestal worden we weggestuurd. We hebben daarom contact gezocht met de gemeente en gelukkig komt er nu ook bij de skatebaan verlichting.

Skateboarden vergt veel conditie en training. We zijn dan ook bijna elke dag op de skatebaan te vinden. Op www.skateville.tk zijn filmpjes over ons te zien. Het kan best gevaarlijk zijn en regelmatig hebben we te maken met blessures. Maar als je iets eigenlijk niet durft en je doet ’t toch en het lukt ook nog, dan is dat best kicken.

Wat betekent Biddinghuizen voor Tommy Buiten?
Om heel eerlijk te zijn heb ik niet zoveel met dit dorp. Het lijkt me leuker om in de stad te wonen, vooral als er daar een groter skatepark zou zijn. In een stad kun je gemakkelijker uitgaan, er zijn meer winkels en het openbaar vervoer is beter geregeld. Dat zijn allemaal zaken die Biddinghuizen mist. Vooral aan een eigen plek voor jongeren is behoefte. Ik hoop dat die er nog eens komt.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat