Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Aalt Liewerink - Communicatie is het toverwoord

28-4-2007


Aalt Liewerink, geboren in Doornspijk. Woont in Biddinghuizen sinds 1998.

Ik ben geboren en getogen in Doornspijk. Zowel mijn vrouw als ik komen van een boerderij. Toen we samen naar een huis op zoek gingen zochten we dan ook iets met ruimte er omheen. We hebben gekeken in Nunspeet, Elburg en natuurlijk ook in Doornspijk, maar konden niets naar onze zin vinden. Uiteindelijk zijn we in Biddinghuizen terecht gekomen, aan de Karwijhof. Driehonderd meter van het bos en het weidse polderlandschap binnen handbereik. Een ideaal plekje.

Natuurlijk is de cultuur in Flevoland heel anders dan op de Veluwe. Maar mede door onze agrarische achtergrond voelden we ons snel thuis. Dat gaat niet vanzelf. Om te integreren moet je zelf actief iets ondernemen. Communicatie is daarbij het toverwoord. In gesprek gaan met de mensen en meedoen.
Dat is in het begin niet altijd gemakkelijk. Maar op een gegeven moment besef je dat je er ook bij hoort. Inmiddels hebben we een zoontje en daardoor ontmoeten we ook weer andere mensen.

Velen kennen mij via mijn werk bij Gardenbroek. Zeven jaar ben ik daar nu werkzaam en in de winkel heb ik veel Biddinghuizenaren ontmoet. De laatste twee jaar ben ik ook veel in de vestiging in Oostendorp werkzaam geweest, maar omdat de brug bij Elburg enkele weken niet gebruikt kan worden, werk ik nu voornamelijk weer in Biddinghuizen. Het is alsof ik nooit ben weggeweest. Ook in mijn werk draait alles om communicatie. Van de meeste klanten weet ik wat voor huisdieren ze hebben en van de hondenbezitters ken ik vaak het ras van hun hond. Honden, dat is mijn hobby, dan heb je daar toch wat extra belangstelling voor. Zelf heb ik een Engelse cocker spaniel en een Duitte staande draadhaar. In mijn vrije tijd ben ik instructeur voor jachthonden.

Gardenbroek is in verband met de verbouwing tijdelijk gevestigd in het pand waar eerst de Meermarkt gevestigd was. Het lijkt een beetje op kamperen, de winkel is eigenlijk wat te groot en overal staan dozen. We moeten overal naar zoeken, maar we redden ons er prima mee, hoor. Het belangrijkste is dat we onze klanten van dienst kunnen blijven zijn. Sommige mensen zijn afhankelijk van het aanbod van de winkels in Biddinghuizen en daarom kan de zaak niet zomaar een paar weken dicht.

We hebben tijdelijk heel andere winkeliers als buren en het is heel leuk die eens wat beter te leren kennen, dus de situatie heeft ook voordelen. Straks als de winkel aan de Dreef klaar is hebben we meer ruimte en kan het assortiment uitgebreid worden. Halverwege mei zal de verbouwing klaar zijn en verhuizen we weer terug naar onze oude plek, in een mooie nieuwe winkel, die dan de voordeur aan de andere kant zal hebben.


Wat betekent Biddinghuizen voor Aalt Liewerink?
Ik voel me helemaal thuis in dit dorp. Biddinghuizen Vooruit! heeft de zaken goed aangeslingerd, daar ben ik ze dankbaar voor. De subsidie voor het nieuwe winkelcentrum dreigde verloren te gaan, maar nu is het toch zo dat we in het najaar een prachtig winkelcentrum in het dorp zullen hebben. Misschien beseft niet iedereen het, maar de winkeliers in Biddinghuizen steken voor dit nieuwe winkelcentrum echt hun nek uit. Nu is het de beurt aan de inwoners, want de winkeliers kunnen het niet alleen. Ik roep wel eens voor de grap dat het voor de winkels in Biddinghuizen goed zijn als de weg naar Dronten een paar maanden afgesloten zou worden. Want er zijn nog teveel mensen die hun boodschappen niet in Biddinghuizen doen. En dat doet ons dorp geen goed.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat