Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Froukje Boonstra - Het meisje van het postkantoor

18-2-2006


Froukje Boonstra, geboren in 1981 te Zwolle. Woont in Biddinghuizen sinds 1982.

Ze weet niet beter of ze woont in Biddinghuizen, want als baby al verhuisde ze hier naar toe.
De lagereschooltijd werd letterlijk en figuurlijk genoten op ’t Klimop. Na de HAVO op het Nassau Veluwe College te Harderwijk ging ze werken bij de Kleine Huishoudbeurs, in de winkel, en bij het daar aanwezige postagentschap.

‘Heel veel mensen in Biddinghuizen weten niet hoe ik heet. Ze kennen mij als ‘het meisje van het postkantoor’. Door mijn werk op het postagentschap ken ik heel veel mensen en dat is best leuk. Ik heb het goed naar mijn zin bij de kleine Huishoudbeurs.

Naast mijn werk doe ik aan stijldansen. Mijn vriend Johan Woldhek en ik volgen lessen bij dansschool Wildschut in Harderwijk. Al lang voordat het televisieprogramma ‘Dancing with the stars’ stijldansen populair maakte zaten wij op les. En ja, ik heb natuurlijk zo’n mooie galajurk en echte dansschoenen, dat hoort erbij. Ik denk dat iedereen die niet kan dansen eens een jaartje dansles zou moeten proberen, want het is echt heel leuk’.

‘Het is wel jammer dat er buiten de dansscholen zo weinig gelegenheid is om te stijldansen. Als we het geleerde in de praktijk willen brengen kan dat eigenlijk alleen tijdens de open dansavonden bij dansscholen. Ik zou het leuk vinden als er in Biddinghuizen bijvoorbeeld tijdens de feestweek ook eens een stijldansavond georganiseerd zou worden. Volgens mij is er wel behoefte aan, zeker nu stijldansen de laatste tijd zo in de mode is’.

‘Johan en ik zijn aan het sparen voor onze bruiloft. En natuurlijk gaat er dan ook gedanst worden. Op het moment vind ik de cha-cha-cha de leukste dans om te doen, maar al die andere dansen, zoals de jive, de tango, de slowfox en de Engelse wals doe ik ook heel graag .

Wat betekent Biddinghuizen voor Froukje Boonstra?
"Ik woon bijna mijn hele leven hier, ik weet niet beter. Naast werken en dansen heb ik niet veel bezigheden. Ik ken veel mensen en veel mensen kennen mij. We hebben een leuk huis aan de Cultuursingel. Ik heb het hier prima naar mijn zin."
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat