Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Bert Bouwland - Knallen

20-12-2008


Bert Bouwland, geboren te Oosterhesselen. Verhuisde een half jaar geleden van Biddinghuizen naar Dronten.

Toen we in 2007 vanwege de renovatie van het winkelcentrum noodgedwongen moesten stoppen met ons eetcafé De Kiekendief was voor mijn partner Ron en mij één ding duidelijk
We wilden in Biddinghuizen weer iets nieuws beginnen. In de –bijna- zeven jaar dat we de Kiekendief hadden hebben we hier naar mijn gevoel toch iets opgebouwd. Voor ‘harde’ horeca was in het nieuwe centrum geen plaats meer en alleen een lunchroom zou niet rendabel zijn.

Uiteindelijk werd het de combinatie van een zonnestudio- koffie,- thee,- & broodjescorner, welke in de laatste week van het jaar plaats maken voor de vuurwerkverkoop. Met name de vuurwerkverkoop was voor ons in het begin best spannend. Er was al een paar jaar geen verkoop van dit product in Biddinghuizen en dan hebben de mensen toch de loop ergens anders naar toe. Vandaar dat we zowel vorig- als dit jaar aan het einde van de kerstmarkt een vuurwerkshow hebben gehouden. Op die manier kunnen mensen kennis maken met de soorten vuurwerk die we in het assortiment hebben.

Veiligheid is belangrijk. Uiteraard verkopen we alleen legaal vuurwerk. Ik vind het zeker niet alleen de verantwoordelijkheid van de consument dat er geen ongelukken gebeuren, maar ook van ons, als verkoper. Vandaar dat we alleen kwalitatief hoogwaardig materiaal aanbieden, met een goede gebruiksaanwijzing erbij geleverd en een degelijk advies.

Ook via onze website www.hiervuurwerkbestellen.nl proberen we de veiligheid onder de aandacht te brengen via filmpjes. Internet is een goed medium om jongeren te bereiken. Vuurwerk afsteken is voor de meesten toch spannend. Vaak moet men eerst de gevolgen ondervinden om te beseffen dat het ook gevaarlijk kan zijn.

Op 31 december zal er op het evenemententerrein weer de hele dag geknald worden met carbidbussen. Hartstikke gezellig. De jeugd bij elkaar en belangstellenden die komen kijken. Prachtig dat dat kan in het centrum van het dorp. In onze zaak zal het dan wel weer een drukte van belang zijn. En als om twaalf uur ’s nachts het vuurwerk losbarst dan zal me dat vast een heel goed gevoel geven. Al die mensen die genieten van mooi vuurwerk. Maar het allermooist is het toch als ’s morgens op één januari blijkt dat er geen ongelukken zijn gebeurd. Dat is pas echt knallen.

Wat betekent Biddinghuizen voor Bert Bouwland?
Omdat we in Biddinghuizen geen geschikt huis konden vinden zijn Ron en ik een half jaar geleden verhuisd naar Dronten. We hadden ook wel belangstelling voor nieuwbouw in De Graafschap, maar dat duurt allemaal erg lang. Bovendien zouden we daar waarschijnlijk ook best lang in een bouwput wonen en daar hadden we geen zin in. Ik kom nog dagelijks in Biddinghuizen, dus kans om het dorp te missen heb ik niet. De saamhorigheid die hier is, die waardeer ik zeer. Dat maakt Biddinghuizen heel bijzonder.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat