Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Nadia Pruim - Danst bij de musical Morgenland de sterren van de hemel

15-6-2013


We hebben elkaar ontmoet bij de auditie van Morgenland. Nadia is één van de tien danseressen, die de musical gaat verfraaien met dans. Als klein kind heeft ze al gedanst, maar is daarmee gestopt om vervolgens te gaan volleyballen. Na het volleyballen was ze vooral druk met paarden en volgde daar ook een opleiding voor. Toen ze er graag iets naast wilde gaan doen, ging ze met een studiegenoot mee naar danslessen en bleef hangen bij de lessen van Hanneke Potthoff van de Meerpaal. Daar heeft ze nu drie jaar les. Nadia is zesentwintig jaar oud, heeft twee oudere broers en woont zelfstandig in Dronten.

Ik heb na de lagere school de theoretische leerweg -TL VMBO (Mavo)op het Ichtus College in Dronten gevolgd. Dit was niet mijn beste periode, ik was vooral druk met paarden. Doordat hier mijn passie lag, ben ik na de middelbare school de Paardenhouderij en Management opleiding (MBO) gaan doen in Zwolle. Dit was  voor mij een tussenstap naar een HBO opleiding, niet wetende wat ik graag wilde gaan doen. Vier jaar lang ben ik alleen maar druk met de paarden geweest. Ik reed op verschillende plekken paard, liep stage en werkte daarnaast ook met paarden. Hard werken, genieten en vier jaar doen wat ik leuk vond, om daarna maar weer te bekijken wat ik wilde gaan doen. Uiteindelijk ben ik naar de CAH (Christelijk Agrarische Hogeschool  Dronten) gegaan. Daar deed ik de opleiding Bedrijfskunde Landelijk Vastgoed. Ik leerde o.a. taxeren van landbouwbedrijven, Publiek- en Privaatrecht, bouwkunde, boekhouding en meer. Drie en een half jaar heb ik daar op school gezeten. Naast de studie was ik vooral erg actief binnen de studentenvereniging USRA. Elk jaar nam ik een bestuurlijke functie op me, een fantastische tijd! In februari 2011 was ik volledig klaar, maar ik werkte ondertussen al fulltime bij een Rentmeesterkantoor in Bodegraven. Ik woonde toen der tijd samen met een oud studiegenoot in een mooie, oude antikraak boerderij aan de Vliet in Leidschendam.
Na anderhalf jaar kreeg ik een aanbod om weer in Dronten te gaan werken, dit keer bij HRpm aan de Havenkade, een modern uitzendbureau. Wij doen eigenlijk alles op het gebied van personeel in de Agribusiness. Zo plaatsen wij bijvoorbeeld studenten bij een boer voor een dagklus, vullen wij vacatures in met geschikte kandidaten en verlonen wij personeel voor bedrijven. Het verlonen van personeel heet payrolling. Hiermee verleggen de werkgevers de risico’s die het hebben van personeel met zich meebrengt en daarnaast nemen wij de administratieve rompslomp over.

Naast mijn werk ben ik elke avond druk. Heerlijk om ’s avond met de paarden bezig te zijn nadat je een hele dag op kantoor hebt gezeten. Vooral de uitdaging om een paard beter te maken en samen te groeien vind ik mooi, daarnaast is het heerlijk ontspannen. In het verleden was ik vrij allround, maar tegenwoordig rij ik vooral fanatiek dressuur. 
Het dansen is een andere uitlaat klep voor mij. Fanatiek met je eigen lichaam bezig zijn en bewegen op muziek, dat geeft je extra energie. De musical is weer een  hele nieuwe uitdaging, waar ik voor gekozen heb, omdat ik graag meer ervaring op wilde doen voor uitvoeringen. Het geeft echt een kick als je met elkaar wat weet over te brengen op het publiek. Bij de musical is het erg belangrijk dat je emoties weet over te  brengen. We moeten als dansers dus meer leren dan alleen de pasjes van de dans. De momenten dat we samen met de andere castleden van de musical oefenen, zijn erg leuk, zo krijgen wij ondanks dat wij afzonderlijk trainen meer feeling met de musical. Ik heb al erg veel zin in de definitieve uitvoeringen in november, maar voorlopig blijven we nog even hard oefenen. 

Door de paarden en de musical ben ik  regelmatig in Biddinghuizen te vinden. Ik doe er geregeld mijn boodschappen en daarnaast ken ik  er natuurlijk de nodige mensen. 
Het voelt vertrouwd en gezellig in Biddinghuizen. Ik kom er dan ook best graag. De synergie , die nu al heerst onder de mensen van de musical , is goed te merken. Iedereen is enthousiast en positief naar elkaar en met elkaar, dat is erg motiverend!

Wil je ook je verhaal vertellen, mail dan naar hermaloohuis@gamil.com We doen het samen! 

Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat