Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Bryan de Kam - Een eigen onderkomen

11-5-2009


Bryan de Kam – Woont zijn hele leven al in Biddinghuizen.

Op zaterdagen en in de vakanties werk ik bij Patio. Het bedrijf is gevestigd aan de Oldebroekerweg en doet ondermeer tuinaanleg en –onderhoud. Soms werk ik op het terrein van Patio, maar ik ga ook wel mee naar klussen in de regio. Op het terrein van Patio zijn we met een aantal jongeren uit Biddinghuizen een houten onderkomen aan het bouwen. De tekening hiervoor hebben we zelf gemaakt. We zijn er al maanden aan bezig geweest met timmeren en schilderen en het is nu bijna af. De vloer moet er nog in, er moet nog een deur gemaakt worden. Daarna kunnen we het gaan inrichten.

Iedereen weet dat er in ons dorp niet zoveel te doen is voor jongeren. Als we ergens op straat hangen wordt vaak meteen de politie gebeld, ook al doen we helemaal niets. Dat is jammer. En het is heel vervelend voor ons, want waar moeten we naar toe? Straks hebben we op het terrein van Patio een plek waar we terecht kunnen en waar we elkaar kunnen ontmoeten. Van buiten ziet het er misschien klein uit, maar het is best een ruim onderkomen geworden. We kunnen er wel met vijftien personen in, denk ik. Het werk aan het onderkomen ligt momenteel al een week of drie stil, want we hebben het allemaal erg druk. Maar binnenkort gaan we weer verder.

Sinds een maand of drie ben ik behoorlijk fanatiek aan het sporten bij Joy4Life. Door de week train ik eigenlijk elke dag. Mijn doel is spieren kweken, dus ik doe veel aan krachttraining. Joy4Life heeft een schema voor me gemaakt, maar ik maak ook vaak zelf een programma dat ik afwerk. Het gaat best goed, blessures heb ik nog niet gehad. Wel wat spierpijn, maar dat hoort erbij. In het weekeinde sport ik niet. Ik kan al goed merken dat de training resultaat heeft. En na zo’n zware training ben ik wel moe, maar het geeft me ook energie.

Nu nog zit ik in Dronten op school, maar na de vakantie begin ik aan een opleiding Autotechniek op Landstede te Harderwijk. Ik wil graag automonteur worden. Voorkeur voor een bepaald merk auto heb ik niet, ik vind alle auto’s mooi.

Wat betekent Biddinghuizen voor Bryan?
Het is jammer dat de Gemeente Dronten niet wat meer doet voor de jongeren. Als we op straat hangen geeft het ook maar problemen. Goed dat we straks een eigen onderkomen hebben.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat