Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Jeanet van Pouderoyen - Trots op Ria

28-3-2009


Jeanet van Pouderoyen, geboren in Zuilichem. Woont sinds 1976 in Biddinghuizen.

Al elf jaar werk ik bij Schaap Holland. Sommige mensen kunnen zich niet vorstellen dat ik werken aan een lopende band leuk vind, maar ik ga echt iedere dag met veel plezier naar m’n werk. Inmiddels ken ik alle aardappelrassen die voorbij komen uit mijn hoofd. De rotte- en beschadigde exemplaren en de kluiten haal ik er tussenuit.

We werken meestal in een groep van vier vrouwen en met mijn collega’s Ria Buiten, Hatice en Nasli heb ik het altijd heel gezellig. We luisteren de hele dag naar de radio. Meestal naar Radio 2, maar ik zet ‘m voor de verandering ook wel eens op een ander station, Sky Radio of zo. En er wordt natuurlijk veel gepraat. Waar we het zoal over hebben? Nou, over van alles! Het zal u vast niet verbazen dat er de laatste tijd veel over hardlopen gesproken wordt.

Over een poosje gaat mijn collega Ria naar het zuiden van Europa om vanuit daar helemaal naar de Noordkaap te lopen. Een hele onderneming. Omdat Ria altijd aan het hardlopen is, heb ik het ook wel eens geprobeerd. Maar verder dan de ijsbaan hier in het bos kwam ik niet. En nu gaat zij een paar duizend kilometer lopen! Ik kan me geen voorstelling maken hoe ver dat is, maar ik heb er grote bewondering voor.

Toen Ria een paar jaar geleden het Rondje Nederland liep ging ik haar regelmatig onderweg opzoeken om haar te steunen. Nu ze door Europa gaat lopen kan dat helaas niet. Maar we gaan haar thuis en op het werk natuurlijk wel dagelijks volgen. Want als collega’s zijn we hartstikke trots op haar. We zijn er van overtuigd dat ze het gaat halen. Ria kan niet zo goed tegen de warmte, dan krijgt ze last van haar maag. In april is het gelukkig nog niet zo warm in Italië en ze loopt de kou van de Noordkaap tegemoet.

Op zaterdag vier april is er ‘De Uitdaging’. Een loop van vijf kilometer op de atletiekbaan van FlevOnice, zodat de mensen kunnen meevoelen hoe het is om een afstand (hard) te lopen. De toegang is gratis. Helaas kan ik er zelf niet bij zijn, want Teun en ik vieren dan ons drieëndertig jarig huwelijksfeest. Maar ik hoop dat veel mensen uit Biddinghuizen De Uitdaging aangaan om een paar kilometer mee te lopen met Ria.

Het goede doel, een medicijn vinden tegen Leukemie, vind ik fantastisch. Ria’s zoon heeft Leukemie en ik kan me voorstellen dat je als moeder alles doet voor je kind. Ria doet het op haar manier, met hardlopen. In Biddinghuizen doen we toch alles samen? Nou, dan laten we Ria toch niet alleen lopen voor het goede doel? Ik hoop dat we als één man achter Ria Buiten gaan staan.


Wat betekent Biddinghuizen voor Jeanet?
We hebben in ons dorp veel mensen waar we trots op kunnen zijn. Niet alleen Ria Buiten, maar ook Sharon Kips heeft Biddinghuizen op de kaart gezet. Jammer dat we de laatste tijd zo weinig meer van Sharon horen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat