Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Rens Hoezen - Dorhout Mees

19-4-2008


Rens Hoezen Geboren in ’s Hertogenbosch. Woont in Biddinghuizen sinds
1996.


Omdat mijn ouders gingen scheiden kwam ik op achtjarige leeftijd met mijn moeder in Biddinghuizen wonen. Mijn opa en oma van moeders kant woonden op de Veluwe en dan is Biddinghuizen lekker dichtbij. Het was even een heel heftige periode voor mij, zo rond de verhuizing. Gelukkig had ik snel weer nieuwe vrienden gevonden en op basisschool De Rank had ik het meteen prima naar mijn zin. Ik kwam bij meester Doedens in de klas en herinner me dat hij regelmatig aan me vroeg hoe het met mijn vader ging. Het feit dat er ook iemand was die belangstelling toonde voor mijn vader deed me toen heel erg goed.

Mijn interesse voor koken is ontstaan doordat ik ’s middags vaak eerder thuis was dan mijn moeder. Dan begon ik vast met eten koken, zodat het klaar stond als ze van haar werk thuiskwam. Toen ik op mijn dertiende een vakantiebaantje kreeg op de Prinses Maxima ben ik eerst begonnen als afwashulp, maar al snel mocht ik meer dingen doen in de keuken. Als het druk was, dan trok ik ook een sloof aan en hielp mee waar nodig was.

Via het Deltion College ben ik bij Dorhout Mees terecht gekomen. In volg de opleiding tot zelfstandig werkend kok en was heel blij dat ik mijn stage bij een bedrijf als Dorhout Mees mag invullen. Ik krijg er veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat maakt dat ik extra mijn best doe. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets gigantisch mis, maar daar merkt de gast eigenlijk nooit iets van. Zo heb ik eens met mijn duim in de snijmachine gezeten, maar gelukkig was er een collega die het werk van me kon overnemen.


Dorhout Mees is een groot bedrijf. Meestal werk ik in het Golfcafé. A la carte gerechten maken heeft mijn voorkeur. Voor- hoofd- en nagerechten, heel divers en heel leerzaam om te doen. Persoonlijk vind ik de spare ribs het lekkerste gerecht op de kaart. De marinade hiervoor maken we zelf en dat proef je. Maar ook de reerug is iets waar je graag voor terug wilt komen bij Dorhout Mees. Over twee maanden ben ik klaar met mijn kokopleiding. Wat voor mij nu al vaststaat is dat ik verder ga leren. Eerst sociale hygiëne en daarna door voor leermeester. Misschien komt er in de toekomst ooit een kans voor een eigen bedrijf en dan ik wil alle diploma’s op zak hebben.


Wat betekent Biddinghuizen voor Rens?
Als ik Biddinghuizen vergelijk met ’s Hertogenbosch, waar ik vandaan kom, dan is het kleiner en anders, maar ook hartstikke mooi. Ik woon op mezelf. De huizen zijn hier goedkoop en dat is prettig. Mijn hart ligt nog wel in Brabant. Wie weet ga ik ooit nog terug die kant op. Om een eigen restaurant te beginnen misschien?
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat