Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Herma Loohuis - Muziek!

24-10-2009


Herma Loohuis –Geboren te Oldenzaal. Houdt van zingen en muziek. Dat merken ook de kinderen die bij haar in de klas zitten.

Zingen is mijn lust en mijn leven. Op mijn zesde jaar stond ik al op het toneel met een musicalklasje. Ons hele gezin zong mee en we zingen nog. Een andere passie van mij is lesgeven. Al drieëndertig jaar ben ik juf en sta al zo’n 30 jaar voor de klas. Ik ben een juf in hart en nieren. Sinds dit jaar sport ik op de sportschool en doe ik als enige vrouw hier aan Jiu-Jitsu, dat sinds april mogelijk is bij BAS-JUDO in Biddinghuizen. Straks in januari starten we weer een zelfverdedigingcursus van 10 lessen voor vrouwen.

Sinds de oprichting in 2000 maak ik deel uit van het Zangtheater Circle of Music, een theatergezelschap in Lelystad. Dit is tien jaar geleden voortgekomen uit Operette Gezelschap Lelystad, dat om financiële redenen moest ophouden. Met een groep van maximaal twintig zeer enthousiaste mensen repeteren we van eind mei tot en met februari om ieder jaar weer een wervelende show op de planken te kunnen brengen. Iedereen kan ons inhuren. We studeren een medley in van bekende musicalnummers en onze choreografe maakt er een verhaal bij. Dit resulteert in heerlijke optredens in de maanden maart, april en mei. En dan beginnen we opnieuw.

Dit jaar bestaat Het Zangtheater Circle of Music tien jaar. We vieren dat in mei 2010 met een show in De Meerpaal te Dronten en in het Agora theater in Lelystad. Er zal ook te genieten zijn van oudere liederen, die we voor deze gelegenheid weer uit de kast halen
Op acht november 2009 zijn we te zien in De Kunstlinie in Almere tijdens het Korenfestival Flevoland. Daar lichten we, in een twintig minuten durend optreden, een tipje van de sluier op van ons programma voor het komende seizoen.

Het zangtheater in de komende tien jaar optillen naar een hoger niveau, dat is ons doel. Evenals veel koren hebben, ook wij, behoefte aan mannen, die ons willen versterken. Dus als er in Biddinghuizen mannen zijn die én kunnen én willen zingen en zich vrij op een podium durven te bewegen, dan zijn die meer dan welkom. Aanmelden kan via hermaloohuis@chello.nl. We repeteren op de dinsdagavonden in De Brink in Lelystad

Ook tijdens mijn werk op een basisschool te Lelystad loop ik altijd te zingen. De leerlingen, leerkrachten en ouders weten niet beter. Ik verwerk als het kan graag muziek in de lessen. Dan zoeken we op youtube een Engelstalig liedje, vertalen de tekst (Engelse les) en zingen het de hele week. De leerlingen vinden het prachtig en ik blijf op de hoogte van de muziek van nu. Ach, een beetje muziek erbij maakt het leven toch veel vrolijker?

Wat betekent Biddinghuizen voor Herma?
Biddinghuizen is een prachtig dorp, lekker aan het Veluwemeer, zeer dicht bij Walibi World en naar Lowlands op de fiets! Er is rust en ruimte. Ik kan enorm genieten van de mooie wolkenluchten en fotografeer ze vaak.
Onlangs heb ik meegelopen met de multiculturele wandeling. Dat een imam, een pastor en een dominee op zo’n unieke wijze samenwerken, dat is bijzonder. Het heeft me echt geraakt dit mee te maken. Op deze wijze geven we hier in het dorp de slogan ‘Biddinghuizen, we doen het samen’ echt inhoud. Daar ben ik trots op.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat