Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.
Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Door Rita van Westen

Pieter Leendertse - Zeldzaam

1-9-2007

Deze zomer in ‘Dorpsgenoten’ een serie portretten van personen die niet in Biddinghuizen wonen, maar er zo vaak zijn, dat ze bijna als dorpsgenoten beschouwd mogen worden. Deze week in aflevering 8 het verhaal van Pieter Leendertse, werkzaam bij Heidepoort. In zijn vrije tijd speelt hij bij de band Zeldzaam.

Door Rita van Westen


Pieter Leendertse. Tot 2000 in Biddinghuizen gewoond. Nu woonachtig in Zwolle.

Zeldzaam
Ik heb een heerlijke jeugd gehad in Biddinghuizen. We woonden aan de Fruithof, een gezellige buurt met veel kinderen van mijn leeftijd. Op de grasvelden rond de huizen konden we heerlijk spelen en de garageboxen werden door ons gebruikt om ballen tegen aan te trappen. We hadden voor mijn gevoel alle ruimte en dat is heerlijk voor een kind. Belangstelling voor muziek is er eigenlijk mijn hele leven al. Op de kleuterschool viel dat al op. Bij kinderkoor Jong Leven kon ik voor het eerst echt iets doen met die muzikaliteit. In mijn herinnering was het destijds een heel groot koor, onder inspirerende leiding van meester Cor van Dijke. Zingen bij Jong Leven vond ik echt geweldig, vooral de optredens. We voerden zelfs musicals op. Ik bewaar er zeer goede herinneringen aan.

Natuurlijk ging ik op muziekles. Na een paar jaar gedrumd te hebben, stapte ik over op gitaar. Drummen was leuk, maar ik miste de melodie. Gitaarspelen lijkt misschien gemakkelijk, maar viel me in het begin best tegen. Ik vond het lastig, maar ging er desondanks mee door, want het was iets wat ik graag wilde doen. En na veel oefenen kon ik uiteindelijk meespelen in een bandje van de muziekschool. Tijdens zo’n optreden kwam mijn gitaarleraar tot de conclusie dat ik last heb van faalangst. Daardoor vond ik het gitaarspelen zo lastig. Toen ik me bewust was van de faalangst, lukte het gitaarspelen opeens stukken beter. En toen werd het nog leuker om te doen.

Vanaf m’n achttiende jaar speel ik bij de Biddinghuizer band Zeldzaam. Spelen en zingen bij die band is voor mij om twee redenen leuk. Naast de passie voor de muziek is er het feit dat we een echte vriendenband zijn. Dat maakt het bijzonder. We willen als bandleden Zeldzaam steeds weer naar een hoger niveau tillen. We zijn destijds met niets begonnen, maar na al die jaren groeien we nog steeds; Nu schrijven we eigen nummers, hebben een CD uitgebracht en onlangs opgetreden tijdens de Meerpaaldagen. Doordat ik het bij Zeldzaam zo goed naar mijn zin heb en bovendien samen vrienden speel, is mijn faalangst de laatste jaren ongemerkt eigenlijk helemaal op de achtergrond geraakt. Het gaat hartstikke goed. Zingen vind ik steeds leuker worden. Weer een nieuwe uitdaging die ik met plezier aanga.

Zou je in Biddinghuizen willen wonen?
Ik werk in Biddinghuizen, mijn vrienden wonen in Biddinghuizen en ik speel bij de Biddinghuizer band Zeldzaam. Toch woon ik in Zwolle. Tijdens mijn studie ben ik daar terecht gekomen en ik woon er nog steeds. Het bevalt me daar goed. Wonen in de binnenstad heeft ook wel wat. De historie van zo’n plaats, de oude gebouwen, het zijn dingen die me ook wel aanspreken. Flevoland is anders, maar ook mooi. Ik hou van de natuur en van het water, ben gek op zeilen en fietsen. Ik sluit voor de toekomst zeker niet uit dat ik hier weer kom wonen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:

© 2019 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat