Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Heidie Mulder-Stoffer - Prima toeven hier!

5-7-2008


Heidie Mulder - Stoffer (34). Geboren aan de Weidehof in Biddinghuizen. Is Biddinghuizen nooit uit gegaan.

Veelzijdig en thuis in Biddinghuizen. Heidie Mulder woont met haar jeugdliefde Richard aan het Joggerspad, samen met hun zoons Jordi en Jeremy.

Ik ben geboren en opgegroeid aan de Weidehof met één zusje en twee broertjes. Mijn ouders wonen trouwens nog steeds in dat huis. Dus ik waai vaak even aan bij mijn moeder en dan doen we samen de boodschappen. Het was relaxed om in Biddinghuizen op te groeien. Rustig, de sfeer was echt gemoedelijk. In mijn tienertijd heb ik bij Bakkerij Tietema gewerkt. Na de middelbare school ben ik een opleiding in mode en kleding gaan volgen bij ’t Knooppunt in Zwolle. Tijdens die opleiding liep ik stage bij Modewa aan de Baan in Biddinghuizen. Dat was een bedrijf in gordijnen, vloerbedekking en meubelstoffering. Daar bleef ik plakken. Toen overleed onverwacht de eigenaresse, Jantiena Runhart. Daarmee hield ook het bedrijf op te bestaan.

Richard ontmoette ik op zwembad De Alk. Rond mijn achttiende gingen we samenwonen. Eerst aan de Lucernehof en nu alweer heel wat jaren aan het Joggerspad. Net nadat ik was bevallen van mijn oudste zoon Jordi besloot ik thuis een eigen meubelstoffeerderij te starten. Nu doe ik dat nog steeds af en toe. In 2006 ging mijn jongste, Jeremy naar school en daar kwam het moment voor mij wat anders te gaan doen. Altijd al had ik interesse in defensie en na heel wat open dagen te hebben bezocht, solliciteerde ik. Een jaar later, in de zomer, werd ik goedgekeurd en werd ik deeltijdmilitair. Nu werk ik binnen het peloton als zogenaamde ‘Diemaco-schutter’. Een diemaco is een geweer dat onze defensie gebruikt als wapen. Heel gaaf, dat schieten. Wij worden ingezet bij een nationale ramp en werken dan bijvoorbeeld samen met de GGD. Bij evenementen helpen we ook wel eens en we verlenen vaak steun als oefenvijand. Maar ik doe meer dan dat, want ik vertegenwoordig het bataljon ook op internet. Daar doe ik redactiewerk, verzamel teksten, maak foto’s en dat alles voor de website www.natres.nl. Op 5 juli heb ik mijn Parawing gehaald, een brevet om te mogen parachute springen. Dit werk is absoluut niet saai. Ik leer er zoveel van en word breed opgeleid. Gelukkig vindt Richard mijn werk geweldig. Als ik thuiskom vraagt ‘ie meteen wat ik heb gedaan die dag. Hij moet dat ook wel interessant vinden, je zit tenslotte soms een week in een bos met alleen mannen. Tja, jaloezie is dan niet handig!

Fotograferen wat ik dus onder andere ook doe voor het bataljon is trouwens een echte hobby. Gitaarspelen ook, al ben ik altijd op ‘pingelniveau’ gebleven. En ik geef in het dorp catechisatie aan pubers van twaalf, dertien jaar. Erg leuk om te doen. Heb het eigenlijk best wel druk!

Wat betekent Biddinghuizen voor Heidie Mulder?
Het nieuwe winkelcentrum vind ik geweldig. Tja, je weet wel wat er nu gaat komen: het is zo leeg! Jammer. Het dierenpark vind ik trouwens ook een mooi plekje, ik wandel er graag met de jongens af en toe heen. Brengen we brood en groenten. Het is hier vertrouwd wonen, mensen groeten elkaar. Ik zeg, het is hier prima toeven!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat